Home » Behandelingen » Acne behandelingen

ACNE BEHANDELINGEN

Onze acne-therapie
wordt vergoed

Schoonheidssalon Véronique is al 10 jaar gespecialiseerd in het behandelen,
verbeteren en genezen van acne.

Wat is acne?...


Bij een acne-huid is de huidflora verstoort, je huid is verdikt en heeft een hoge talgproductie waardoor poriën verstoppen en ontstekingen kunnen ontstaan. Een acne-achtige en vette huid heeft veel behoefte aan evenwichtige en effectieve verzorging voor een beschermde, gezuiverde en gematteerde huid. Bij acne zijn de talgkliertjes in de huid ontstoken. Hierdoor ontstaan mee-eters (comedonen), rode pukkels (papels) en puistjes (pustels) en is acne een van de meest voorkomende huidproblemen. Talgkliertjes zitten overal in je huid, behalve in je handpalmen en voetzolen. Deze huidaandoening komt vooral voor op plekken waar veel talgkliertjes zitten, zoals op je rug en gezicht (met name voorhoofd en kin).  Acne is één van de meest voorkomende aandoening bij de mens.

Iedereen heeft er wel eens last van.  Acne komt het meest voor tussen het 14de en het 25ste levensjaar, bij hormonale veranderingen tijdens puberteit...daarom noemen we het jeugdpuistjes. Maar volwassenen kunnen er ook op latere leeftijd last van krijgen. Het is een onschuldige aandoening, maar kan cosmetisch zeer storend zijn en kan zelfs leiden tot onzekerheid.

De overmatige talgproductie kan in combinatie met dode huidcellen verstopte kliertjes veroorzaken. Dan krijg je een mee-eter wat uiteindelijk leidt tot een ontsteking van de huid. Deze ontsteking noemen we een puist. De huid op de plek van de puist wordt uitgerekt totdat deze barst. Hierdoor krijg je wondjes. Bij ernstige acne en als het te lang duurt, kunnen er zelfs littekens aan overgehouden worden. Dit willen we natuurlijk ten alle tijde voorkomen, en daarom is een goed behandelplan van essentieel belang.
Bij de zichtbare gevolgen van acne kan Microneedling Therapy ingezet worden.

Er zijn meerdere factoren die kunnen leiden tot acne, maar ook tot herstel van acne. Deze wil ik graag met je in de salon bespreken tijdens een intakegesprek. Zo kunnen we samenwerken aan jouw mooie nieuwe huid.


De behandeling
Vooraf de behandelingen vindt er altijd een intake plaats waarbij er wordt gekeken naar de kenmerken van de acne, de conditie van de huid en uiteraard je persoonlijke wensen. Het doel van de behandeling is het onder controle krijgen van de acne, het verbeteren van de huidconditie zodat de acne niet terugkeert en eventuele huidschade zoals littekens en/of rode/bruine vlekjes te herstellen.

Alle do's en don'ts worden uitvoering besproken en krijg je alle gelegenheid om ook jouw vragen bij mij neer te leggen. In dit proces werken we samen, want jij kan het niet alleen... maar wij ook niet... 

 

Een volledige acne behandeling duurt gemiddeld 45 minuten (€ 51,-). We maken een huidanalyse en bespreken we een behandelplan en huidverzorging voor thuis. Bij ernstige acne kan het zijn dat je vaker voor het uitreinigen terug moet komen omdat het gewenste resultaat dan sneller bereikt kan worden. Je huid wordt een grondige oppervlakte reiniging uitgevoerd en daarna zal uitreiniging (dieptereiniging) plaatsvinden. Deze behandeling is uiteraard korter in tijd (€ 40,-), maar je komt dan herhaaldelijk.  Zodra deze vorm van behandelen aan de order is, wordt dit met je besproken. 
Indien je gebruik wilt maken van een uitgebreide behandeling op maat mét een huidmeting, dan is de duur van de behandeling langer en zijn de kosten van een acne behandeling € 58,-. Deze behandeling wordt op maat voor je gemaakt en wordt er gebruik gemaakt van producten én apparatuur waar op dat moment de behoefte van de huid ligt.

 

Acne therapie wordt bij een groot aantal zorgverzekeraars via een aanvullende verzekering vergoed.

Mogelijk valt de behandeling binnen uw verzekering.
Raadpleeg hiervoor wel uw eigen zorgverzekeraar.