DECLARATIES & VERGOEDINGEN BIJ ACNE

Declaraties en zorgverzekeraars

Wij krijgen regelmatig vragen over declaraties en zorgverzekeraars bij acne-behandelingen. In dit overzicht vind je antwoord op de meest gestelde vragen.

Hoe zit het precies met het declareren van je behandelingen en wat kun je doen om in aanmerking te komen te komen voor vergoedingen door zorgverzekeraars?

 1. Registratie bij ANBOS.
  Let op dat de behandelaar geregistreerd dient te zijn bij ANBOS, ingeschreven te zijn bij KvK én gediplomeerd moet zijn voor acne-specialisatie. Deze specialisatie moet óók geregistreerd staan bij ANBOS.

 2. AGB-code.
  De AGB-code wordt landelijk gebruikt om het declaratieproces tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar te stroomlijnen. Deze AGB-code vindt je op onze factuur, zodat je declaraties  verwerkt kunnen worden. Zonder deze AGB-code kan er geen vergoeding plaatsvinden. Je vindt deze AGB-code onderaan op onze factuur.

 3. Geheel of gedeeltelijke uitbetaling afhankelijk van uw zorgverzekering.
  In eerste plaats is het belangrijk dat je voor de behandeling, zélf de polisvoorwaarden van  je zorgverzekering checkt of de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed wordt, en of er een verwijzing van de huisarts nodig is.
  Veelal zijn er geen problemen voor vergoedingen bij een aanvullende verzekering, maar raadpleeg altijd vooraf je eigen zorgverzekering zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bij Schoonheidssalon Véronique is uw factuur voorzien van deze noodzakelijke AGB-code.
Wij al meer dan 11 jaar gespecialiseerd zijn in het behandelen, verbeteren en genezen van acne.