Home » Behandelingen » Acne behandelingen

ACNE BEHANDELINGEN

Onze acne-therapie
wordt vergoed

Schoonheidssalon Véronique is al 10 jaar gespecialiseerd in het behandelen,
verbeteren en genezen van acne.

Wat is acne?...


Bij een acne-huid is de huidflora verstoort, uw huid is verdikt en heeft een hoge talgproductie waardoor poriën verstoppen en ontstekingen kunnen ontstaan. Een acne-achtige en vette huid heeft veel behoefte aan evenwichtige en effectieve verzorging voor een beschermde, gezuiverde en gematteerde huid. Bij acne zijn de talgkliertjes in de huid ontstoken. Hierdoor ontstaan mee-eters (comedonen), rode pukkels (papels) en puistjes (pustels) en is acne een van de meest voorkomende huidproblemen. Talgkliertjes zitten overal in je huid, behalve in je handpalmen en voetzolen. Deze huidaandoening komt vooral voor op plekken waar veel talgkliertjes zitten, zoals op je rug en gezicht (met name voorhoofd en kin).  Acne is één van de meest voorkomende aandoening bij de mens.

Iedereen heeft er wel eens last van.  Acne komt het meest voor tussen het 14de en het 25ste levensjaar, bij hormonale veranderingen tijdens puberteit...daarom noemen we het jeugdpuistjes. Maar volwassenen kunnen er ook op latere leeftijd last van krijgen. Het is een onschuldige aandoening, maar kan cosmetisch zeer storend zijn en kan zelfs leiden tot onzekerheid.

De overmatige talgproductie kan in combinatie met dode huidcellen verstopte kliertjes veroorzaken. Dan krijg je een mee-eter wat uiteindelijk leidt tot een ontsteking van de huid. Deze ontsteking noemen we een puist. De huid op de plek van de puist wordt uitgerekt totdat deze barst. Hierdoor krijg je wondjes. Bij ernstige acne en als het te lang duurt, kunnen er zelfs littekens aan overgehouden worden. Dit willen we natuurlijk ten alle tijde voorkomen, en daarom is een goed behandelplan van essentieel belang.
Bij de zichtbare gevolgen van acne kan Microneedling Therapy ingezet worden.

Er
zijn meerdere factoren die kunnen leiden tot acne, maar ook tot herstel van acne. Deze wil ik graag met u in de salon bespreken tijdens een intakegesprek. Zo kunnen we samenwerken aan uw mooie nieuwe huid.

De behandeling
Vooraf de behandelingen vindt er altijd een intake plaats waarbij er wordt gekeken naar de kenmerken van de acne, de conditie van de huid en uiteraard uw persoonlijke wensen. Het doel van de behandeling is het onder controle krijgen van de acne, het verbeteren van de huidconditie zodat de acne niet terugkeert en eventuele huidschade zoals littekens en/of rode/bruine vlekjes te herstellen.

Alle do's en don'ts worden uitvoering besproken en krijgt u alle gelegenheid om ook úw vragen bij mij neer te leggen. In dit proces werken we samen, want u kunt het niet alleen... maar ik ook niet...


Een volledige acne behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Er wordt een huidanalyse gemaakt, en bespreken we voeding en huidverzorging voor thuis. Het kan zijn dat u vaker voor het uitreinigen terug moet komen omdat het gewenste resultaat dan sneller bereikt kan worden. Uw huid wordt grondig gereinigd en daarna zal uitreiniging plaatsvinden. Deze behandeling is uiteraard korter in tijd, maar u komt dan herhaaldelijk.  Zodra deze vorm van  behandelen aan de order is, wordt dit met u besproken.


30 minuten / € 38,50 (alleen in overleg, indien mogelijk, intensieve uitreiniging)
45 minuten / € 49,50

Indien u gebruik wilt maken van een uitgebreide behandeling op maat met een huidmeting, dan zijn de kosten van een acne behandeling € 57,-.
Bij deze behandeling op maat, wordt gebruik gemaakt van producten en apparatuur waar op dat moment de behoefte van de huid ligt.

 

Acne therapie wordt bij een groot aantal zorgverzekeraars via een aanvullende verzekering vergoed.
Mogelijk valt de behandeling binnen uw verzekering. Raadpleeg hiervoor wel uw eigen zorgverzekeraar.