HUIDMETING 

 

In de salon wordt gewerkt met huidanalyse apparatuur van Courage en Khazaka. Deze apparatuur wordt bij vele wetenschappelijke onderzoekcentra's, universiteiten en academische ziekenhuizen gebruikt vanwege zijn hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.


Iedere huid is als een vingerafdruk en elke huid heeft een andere conditie. Bij iedere meting weet je meteen hoe je huid ervoor staat, want elke huidconditie is anders!


De huidmeting voorziet van een juiste meting van talg - vocht - elasticiteit. Tevens kunnen we kijken d.m.v. de Visiopor camera of er bacteriën op je huid liggen die van essentieel belang zijn voor de behandeling. Voor een acne behandeling onmisbaar!


Bij elke kennismaking wordt er altijd gebruik gemaakt van een huidmeting, zo bepalen we vooraf aan de behandeling nauwkeurig, de conditie van de huid en stellen we de beste behandeling voor jouw huid samen.

 

 

Visiopor Acne Camera

De Visiopor Acne Camera gebruikt een specifiek uv-licht voor het zichtbaar maken van fluoriserende porphyrines. De actieve propioni acnes  laat in stofwisseling kleurpigmenten achter op de huid. De Visiopor camera maakt deze pigmenten zichtbaar. Hierdoor kunnen we zeer nauwkeurig waarnemen en de actieve bacterie in beeld brengen en documenteren.

Wanneer heb je een gezonde huid?

De zuurmantel van de huid is de beschermlaag van de huid en wordt ook wel de huidbarrière genoemd. De PH-waarde van deze beschermingslaag ligt tussen de 4,5 en 5,5. Dat betekent dat deze laag van de huid zuur is, vandaar de naam zuurmantel. Een 'gezonde zuurmantel' = een 'gezonde huid'!

Een gezonde zuurmantel zorgt voor het beschermen van de huid tegen kou, warmte, schadelijke bacteriën en het binnendringen van irriterende stoffen. Het is daarom heel belangrijk om zuinig met de beschermende laag om te gaan. Daarom hebben alle handen het op dit moment zijn ten tijde van het Corona-virus erg moeilijk. Omdat je de zuurmantel van de huid van je handen (dus de huidbarrière beschadigd) gaan onze handen op dit moment helemaal stuk.

Schadelijk

De zuurmantel bestaat uit zweet, talg en huidschilfers. Na elke douchebeurt lost de zuurmantel op omdat de shampoo en douchegel basisch zijn.
Zeep heeft namelijk een PH-waarde van 7-9. Zeep lost de zuren op en verwijdert het van de huid. Na gemiddeld 2 à 3 uur is de zuurmantel van de huid na een douchebeurt herstelt. In deze 2 à 3 uur krijgen schadelijke bacteriën, vuil en irriterende stoffen dus de tijd om binnen te dringen. Gebruik daarom altijd milde (zeepvrije!) producten en verzorg de gezichtshuid met de daarvoor bestemde producten. De overige lichaamsdelen met een milde zeep en vervolgens een bodycrème of olie. Hier geldt de regel..... Less = More.DE BEHANDELING

Vooraf de behandelingen vindt er altijd een intake plaats waarbij er wordt gekeken naar de kenmerken van de huid, de conditie van de huid en uiteraard je persoonlijke wensen. Het doel van de behandeling is het verbeteren van de huid en de zuurmantel zodat de huid weer in optimale conditie komt en eventuele huidschade zoals eczeem, rosacea, psoriasis, littekens en vlekjes te herstellen. Zo wordt er een analyse gemaakt op welke basis we gaan behandelen.

Alle do's en don'ts vooraf de behandeling worden uitvoering besproken en krijg je alle gelegenheid om al je vragen met ons te bespreken.
In dit proces werken we samen, want jij kan het niet alleen... maar wij ook niet...

Een mooi & goed verzorgde stralende huid is wel belangrijk. Dat kunnen wij niet alleen bewerkstelligen door behandelingen uit te voeren. Hiervoor zal je zelf ook thuis iets moeten doen om je huid in topconditie te krijgen en te behouden.