FIND YOUR BALANCE, FIND YOUR BEAUTY

 

Zelfs de meest fancy ingrediënten doen lang niet zo veel voor je als een huid die in balans is.
Vind je balans, dan weet je pas hoe mooi je huid écht is!

 

Zoals loveli het zelf omschrijft: #troepvrijnatuurlijk

 

Wist je dat 60% van wat je op je huid smeert ook ín je lichaam belandt? Accepteer het niet langer dat al je favoriete beautyproducten bomvol zitten met chemicaliën die niet goed voor je zijn. Niet voor je huid en niet voor je lijf. 

100% natuurlijke producten kunnen ook lekker ruiken, er mooi uit kunnen zien en net zo goed of misschien wel beter werken. Waarom zou je het risico dan nemen?

Daarom is Loveli 100% natuurlijk ♥.

 

De filosofie van Loveli

'Natuurlijk' staat bij Loveli op nummer 1. Nu is het woord 'natuurlijk' niet beschermd en kan iedere producent het op z'n potjes zetten. Omdat openheid en eerlijkheid net zo belangrijk is, leggen de mensen van Loveli je even uit wat onder natuurlijk verstaan wordt.

Natuurlijk, simpel toch?

Natuurlijk is alles wat van planten afkomstig is. Lijkt simpel, maar dat is het nog niet. Bijenwas en honing worden bijvoorbeeld door bijen verzameld, maar komen wel van planten. Bij twijfel houden ze daarom de lijst ingrediënten aan die goedgekeurd is door de certificeringsorganisaties BDIH of Ecocert voor de productie van de care-producten.

En ja, dat betekent dus wél bijenwas en ook honing. Daarmee zijn sommige producten van Loveli dus niet veganistisch, zoals de deodorant. 

De producten van Loveli bevatten dus sowieso nooit:

  • Aluminium
  • Siliconen
  • Parabenen
  • SLS/SLES
  • Nano
  • Palmolie
  • PEG's
  • Synthetische geur-/kleurstoffen
  • Dierlijke producten tenzij door dieren geproduceerd, zoals honing
  • Microplastics

Biologisch/organic

De term biologisch (organic) is wel beschermd. Het houdt in dat bij de productie van een ingrediënt zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met milieu, dier en mens. 

Voor de producten van Loveli is er ook een absolute voorkeur voor biologisch. Waar dat mogelijk is, kiezen ze dus altijd voor de biologische variant van een ingrediënt.

Maar (nog) niet alle ingrediënten van de Loveli-producten zijn eco-gecertificeerd (officieel biologisch). Dat zit zo: van sommige ingrediënten, zoals water en natriumbicarbonaat, bestaan geen eco-gecertificeerde versies.

Andere ingrediënten hebben geen eco-certificering omdat een producent (nog) niet kan of wil betalen voor certificering.

En in sommige gevallen is het gewoon nog niet gelukt om het ingrediënt dichtbij huis en van de juiste kwaliteit te vinden in de bio variant. 

De producten zijn dus al (groten)deels biologisch en bij Loveli werken ze keihard om alle niet-biologische ingrediënten te vervangen door gecertificeerd biologisch. Work in progress dus! Loveli houdt je graag op de hoogte. 

Verpakkingen

De grote droom van Loveli is om ook alle verpakkingen uitgevoerd te hebben in duurzaam materiaal. Liefst biodegradable zodat je een leeg flesje ook op de composthoop zou kunnen gooien. Wat precies het duurzaamste materiaal is, daar is nog volop discussie over en die discussie wordt op de voet gevolgd. Ook hier geldt: wordt heel hard aan gewerkt.

 

 

Een heel bijzonder product lichten we even uit...

 

DEO ZONDER ALUMINIUM

De deo van Loveli is de eerste deodorant zonder aluminium die écht werkt. Op basis van kokosolie en zuiveringszout. Het blokkeert je zweetklieren niet, maar neutraliseert zweetgeurtjes zodra het zweet je huid bereikt. Je zweet dus nog wel, maar je ruikt niets.

 

Het verschil met andere deo's...

We LOVE to sweat! Zweten is goed voor je, want je lichaam koelt je daarmee af en ontdoet zich zo van afvalstoffen die je graag uít je lichaam wilt hebben. Maar wat je niet wil, is die vervelende zweetgeur...

Spuitbusdeo's bevatten vooral veel alcohol en parfum die de geur proberen te maskeren. Maar of dat nou zo goed werkt en of dat nou zo gezond voor je is.

Deo's met aluminium sluiten je zweetklieren af en daardoor werken ze echt. Maar zweten doe je natuurlijk niet voor niets. Die afvalstoffen moeten toch echt je lichaam uit. En wat misschien nog veel spannender is: het aluminium uit je deodorant wordt ook opgenomen in je lichaam. Onderzoek toont aan dat het aluminium in een deodorant door je huid wordt opgenomen en ìn je lichaam terecht komt, via je bloedbaan in je klieren en zelfs je hersenen belandt. (bron)