DECLARATIES & VERGOEDINGEN BIJ ACNE

Declaraties en zorgverzekeraars

Wij krijgen regelmatig vragen over declaraties en zorgverzekeraars bij acne-behandelingen. In dit overzicht vind je antwoord op de meest gestelde vragen.

Hoe zit het precies met het declareren van je behandelingen en wat kun je doen om in aanmerking te komen te komen voor vergoedingen door zorgverzekeraars?

 1. Registratie bij ANBOS, SKIN-register & De Huidprofessional.
  Om jouw declaratie niet in gevaar te brengen en jou via elke verzekeraar jouw vergoeding te kunnen krijgen zijn wij aangesloten bij ANBOS, SKIN-register en De Huidprofessional. Sinds 1 januari 2023 moet, tot op heden alleen nog bij de CZ, de schoonheidssalon ook aangesloten zijn bij het SKIN-register. Alle registraties zijn bij ons in orde!

 2. AGB-code.
  De AGB-code wordt landelijk gebruikt om het declaratieproces tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar te stroomlijnen. Deze AGB-code vindt je op onze factuur, zodat je declaraties  verwerkt kunnen worden. Zonder deze AGB-code kan er geen vergoeding plaatsvinden. Je vindt deze AGB-code onderaan op onze factuur.

 3. Geheel of gedeeltelijke uitbetaling afhankelijk van uw zorgverzekering.
  In eerste plaats is het belangrijk dat je voor de behandeling, zélf de polisvoorwaarden van  je zorgverzekering checkt of de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed wordt, en of er een verwijzing van de huisarts nodig is.
  Veelal zijn er geen problemen voor vergoedingen bij een aanvullende verzekering, maar raadpleeg altijd vooraf je eigen zorgverzekering zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bij Schoonheidssalon Véronique is uw factuur voorzien van deze noodzakelijke AGB-code.
Wij zijn al meer dan 12 jaar gespecialiseerd in het behandelen, verbeteren en genezen van acne.