MICRONEEDLING


Micro-needling therapie is een behandelmethode waarbij we met behulp van een speciale naaldtechniek microscopisch kleine gaatjes in de huid maken. Op deze manier dagen we de huid uit om zich te herstellen en benutten we dit natuurlijke herstelproces. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.


Hoe werkt microneedling therapie?
Bij microneedling wordt er gebruik gemaakt van een speciale vibrerende pen met een kopstukje van minuscule steriele naaldjes. Hiermee worden er onder hoge snelheid hele kleine kanaaltjes verticaal in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar stimuleren de huid precies genoeg om actief te worden. De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen (het meest overvloedige eiwit in het lichaam) en elastine (proteïne in het bindweefsel). Je celdeling krijgt een enorme boost! Oude huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en de nieuwe verbeterde cellen worden sneller aangemaakt. De huid wordt met de behandelingen steeds dunner. Dit zorgt ervoor dat de huidverbeterende werkstoffen beter en dieper in de huid kunnen worden opgenomen.


Voor de behandeling
Indien je voor het eerst komt in de salon, dan is het raadzaam voorafgaand aan de behandeling, eerst een intake gesprek aan te vragen. Dit om je zo zorgvuldig mogelijk alles uit te leggen en je huidwensen te bespreken. Om de best mogelijke resultaten te behalen, is het belangrijk dat je je huid goed voorbereidt op de microneedling behandeling. Speciaal voor een goede voorbereiding zijn er voor jou passende producten, die je minimaal 2 weken van tevoren dient te gaan gebruiken. Bij aanschaf van producten is de intake geheel gratis. Indien je de behandeling zelf spannend vindt, kan je wat verdovingscrème (EMLA-crème) minimaal 45 minuten voor de behandeling thuis opbrengen op het behandelgebied.


De behandeling
Je huid wordt zorgvuldig gereinigd en gedesinfecteerd. Daarna wordt er een serum aangebracht. Hierna wordt de Dermapen ingezet op je huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte kan variëren en is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Er kunnen wat puntbloedinkjes zichtbaar zijn tijdens de behandeling. Dit is een normaal verschijnsel. De huid sluit zich meteen na de behandeling en voelt wat gevoeliger aan, alsof je in de wind hebt gelopen of in de zon gelegen heeft. Afhankelijk van de gevoeligheid van je huid en de behandeldiepte vertoont jouw huid in meerdere of mindere mate roodheid, zwelling en overige reacties. Door de versnelde celdeling kan de huid gaan schilferen waarbij de dode huidcellen loslaten en de ‘nieuwe huid’ zichtbaar wordt. Na de behandeling wordt er kalmerende crème en zonnebrandcrème aangebracht.


Aantal benodigde behandelingen:
Bij alle therapieën die als doel huidverbetering hebben, kan je zelf bepalen hoeveel behandelingen je wilt. Het is helemaal afhankelijk van de reactie van je huid op de behandeling en met welk effect je tevreden bent. Bij elke behandeling is er vooruitgang. Meestal is een verbetering van de huid na ongeveer 3 tot 6 behandelingen heel duidelijk zichtbaar.

 

Voor welke huid is microneedling geschikt?
• Fijne lijntjes, kraaienpootjes
• Rimpels
• Verslapte huid
• Hyperpigmentatie
• Littekens veroorzaakt door acne
• Postoperatieve littekens
• Doffe huid
• Vochtarme huid
• Vergrote poriën
• Ruwe en oneffen huidstructuur


Microneedling wordt niet uitgevoerd bij?
• Actieve acne
• Actieve bacteriële, virale of schimmelinfecties
• Eczeem en psoriasis
• Verheven littekens
• Koortslip
• Diabetes
• Huiduitslag
• Huidkanker
• Botox behandeling ondergaan in de afgelopen 2 weken
• Zwangere dames of dames die borstvoeding geven
• Gebruik van de volgende medicatie: roaccutane, bloeddrukmedicatie, bloedverdunners, hartmedicatie of antistollingsmiddelen
• Voorafgaand 2 weken geen voorgeschreven producten gebruikt te hebben


Na de behandeling
Afhankelijk van het soort huidoppervlak zal de huid er rozerood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. De huid kan ongeveer 2-3 dagen na de behandeling wat roder zijn dan normaal. Door de versnelde celdeling kan je huid ook wat gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten.
Je huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden.
Bescherm je huid goed met een zonnebrandcrème van minstens factor 30 of hoger en breng voor de opeenvolgende 2 weken een serum aan op het behandelde gebied. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.
Na de behandeling kan je je dagelijkse werkzaamheden weer hervatten en valt het over het algemeen wel mee met de roodheid.


Wat gebeurt er na de behandeling?
24 uur – 48 uur:
De huid zal wat rood zijn en warm aanvoelen. Groeifactoren worden vrijgegeven door de bloedlichaampjes.
De celdeling vindt plaats die verantwoordelijk is voor de huidverstrakking en versteviging.
72 uur – 2 weken:
Beschadigde cellen worden vervangen en vernieuwd en de fibroblasten scheiden collageen type III uit om de dermis mee op te bouwen en te versterken.
2 weken – enkele maanden:
Collageen hermodellering waarbij het type III collageen het dikkere en sterkere type I collageen vervangt die kruisverbindingen met andere vezels maken na 2 weken. Dit proces gaat door tot en met dag 20-21. Het resultaat van de nieuwgevormde en strakker ogende huid zal enkele weken tot een maximum van 6 maanden aanhouden.

 

Waarschuwing
Om overmatig pigmentvorming te voorkomen moet je vooral de eerste weken na de behandeling je huid goed tegen de zon beschermen met een SPF 50 of hoger!!

 

Behandelfrequentie
U kunt elke 4 tot 8 weken een behandeling ondergaan afhankelijk van de conditie van de huid.


Te verwachten resultaat
Na behandeling met microneedling zal er niet gelijk een resultaat zichtbaar zijn. Dit duurt een aantal maanden. Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om collageen en bindweefsel te vormen.
Na gemiddeld 2 tot 4 weken is er verbetering te zien. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder aanzien. De aanmaak van bindweefsel is echter een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Het eindresultaat zal pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar zijn. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

 

Afspraak maken
Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreken we tijdens een intakegesprek al uw vragen, wensen en verwachtingen.
We bekijken je huid en stellen een aantal belangrijke vragen over je huid en algemene gezondheid. Vervolgens stellen we samen met jou een persoonlijk behandelplan op en geven we je een bijbehorende prijsindicatie. Alle benodigde informatie krijg je ook mee naar huis.

 

We zijn ervan overtuigd dat er veel mensen geholpen kunnen worden met de effectieve behandelmethoden, daarom steken we graag tijd en energie in goed advies. Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. De kosten hiervoor bedragen € 25,- maar worden in mindering gebracht bij de aanschaf van producten. Een afspraak voor het intakegesprek kan je maken via 06-55194397, mail: veronique@upcmail.nl, of via WhatsApp.


Het is belangrijk dat je meegekregen instructies zorgvuldig naleeft.